Hoppa direkt till innehåll

Ny fibersatsning i Hasselabyar

Ett knappt hundratal fastigheter i tre Hasselabyar erbjuds nu fiberanslutning och med det möjlighet till snabbt bredband.
Någon kanske ser det som en tidig julklapp. Nu är det nämligen klart att vi genom vårt bolag Fiberstaden AB kommer att erbjuda fiberanslutning i tre Hasselabyar med byggstart under 2024.

Utskick till berörda

Post- och telestyrelsen, PTS, har beviljat ett stöd på 6,7 miljoner kronor för att bygga fiber till Kölsjön, Bergebodarna och Norrbäck. Den sammanlagda budgeten är 8,8 miljoner kronor, resterande 2,1 miljoner står kommunen för.
Sammanlagt nås 97 fastigheter, varav 31 för fastboende och 66 är fritidshus. Inom kort kommer berörda markägare att kontaktas och under januari och februari 2024 sker utskick till samtliga med hus i berörda områden.

Senare anslutning dyrare

Det finns inget minsta antal anslutna för att projektet ska genomföras. Men som vanligt är kostnaden att ansluta sig lägre i samband med grävningarna då maskiner och utrustning finns på plats. Att ansluta sin fastighet i efterhand kommer att vara möjligt, men då till en högre kostnad.